Ian 30, 2013

Posted by in BIO, Păr, REVIEW, Thumbnail | 156 Comments

Masca de par cu ulei de cocos si miere- solutia de care parul meu avea nevoie!

Cum să ai un păr fabulos? Cum să îi arăţi părului că-l iubeşti fără ca portofelul tău să nu fie afectat? Există o reţetă rapidă şi naturală pentru a scăpa de mătreaţă şi de a-i reda părului strălucirea de altădată?
DA! Se pare că există, iar eu am încercat-o!

Ştiu că sună telenovelistic, dar sunt prea entuziasmată despre masca de păr cu ulei de cocos şi miere, ca să nu încep postarea în acel ton.
Îmi cer scuze în avans că postarea o să fie un pic mai lungă, dar merită să rămâneţi până la final, vă asigur!

Ţin să precizez că această mască mie mi se pare potrivită pentru orice tip de păr, lungime, culoare, dar mai ales pentru părul blond care, de regulă, este afectat de produsele decolorante. Aduce strălucire părului, îl face uşor de periat, hidratează atât scalpul cât şi firul de păr şi îi oferă un aspect sănătos! Şi-n plus, uleiul de cocos ne ajută să luptăm, pe o cale naturală, cu mătreaţa.

masca de par cu ulei de cocos si miere, ulei de ricin si vitamina a

Vă spun imediat ce experienţă neaşteptată am avut cu această mască, dar nu înainte de a-i mulţumi Clarrei pentru faptul că a menţionat de atâtea ori că uleiul de cocos e util şi atunci când ne confruntăm cu mătreaţă. 😛

Recunosc că nu-s vreo mare iubitoare de măşti homemade (din motive de prea multă lene), nu mă ţin constant de ele, nu am încercat foarte multe şi nici n-aş rezista să stau cu rafturile goale fără produse cosmetice, cu toate că şi natura ne-a pus la dispoziţie atâtea ingrediente benefice pentru piele şi păr.
Le încerc, vă povestesc despre ele, dar nu renunţ la comoditatea de a folosi produse deja ambalate. Poate că sună a superficialitate, nu ştiu, însă tind să cred că mi-aţi înţeles punctul de vedere şi că sunteţi în aceeaşi „situaţie”. 😛

Bun, auzind-o de atâtea ori cum laudă uleiul de cocos, mai ales în asociere directă cu mătreaţa, mi-a rămas întipărită în minte această informaţie.

Eu uitasem ce-i aia mătreaţă, cum sunt mâncărimile de pe pielea capului, cum îţi vine să-ţi ascunzi bluzele închise la culoare şi cum apelezi la artificii menite să simuleze fericirea scalpului, până săptămâna trecută când… inevitabilul s-a produs!

M-am tot gândit, oare de ce la am păţit asta? Vă spun sincer că m-am dus în baie şi am început să caut suspecţi. Având în vedere că am cel puţin 10 şampoane deschise în acest moment, şampoane pe care le alternez la fiecare baie, ba chiar folosesc şi câte două sortimente la o spălare, mi-a fost aproape imposibil să-mi aduc aminte ce am utilizat ultima oară.
Totuşi, mai ştiam şi că mătreaţa nu apare doar din cauza unor produse nepotrivite care conţin ingrediente agresive cu scalpul, ci şi din alte cauze precum: stres, tulburări hormanale, lipsa vitaminei B etc., m-am lăsat păgubaşă şi am început să caut soluţii.

Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost recomandarea Clarrei! Aveam ulei de cocos, aşa că m-am pus pe treabă.
Eu am mai adăugat câteva ingrediente fiindcă ştiam că şi ele au un rol benefic pentru sănătatea firului de păr şi a scalpului.

Ţineţi cont că eu am părul lung, firul gros şi poros, aşa că şi cantităţile sunt un pic mai mari. Fie vorba între noi, am pus cam mult ulei de cocos, nu aveam nevoie de 3 linguri uriaşe, 2 mi-erau de ajuns.
Ca o scurtă paranteză, nu e prima oară când îmi fac masca de păr cu ulei de cocos, e doar prima oară când o folosesc în această formulă şi când o aplic din abundenţă şi pe scalp.

Aşadar, eu am folosit următoarele:

 • 3 linguri de ulei de cocos– cu vârf- (recomand doar două, chiar şi la lungimea părului meu a fost prea mult)
 • 2 linguriţe de miere
 • o linguriţă de ulei de ricin
 • 2 picături de vitamina A

 

masca de par cu ulei de cocos si miere

ulei de ricin si vitamina a pentru par

 Dacă nu aveţi vitamina A sau ulei de ricin la îndemână, nu e nicio problemă, sunt sigură că masca o să funcţioneze la fel de bine, în fond, ingredientul vedetă e uleiul de cocos, cel care hidratează scalpul, îl lasă curat şi hrăneşte cuticula firului de păr.
Din acest motiv nici nu le-am pozat pe toate împreună, în plus, ştiu că la noi e destul de greu de găsit vitamina A lichidă.

De ce am adăugat miere? Fiindcă îi oferă rezistenţă firului de păr datorită conţinutului mare de vitamine hidrosolubile, acid folic, vitamina K şi provitaminele A, lăsându-l moale şi uşor de pieptănat.

De ce am adăugat ulei de ricin? Deoarece are proprietăţi antiinflamatorii, iar cele mai cunoscute beneficii ale sale sunt: creșterea părului, prevenirea scalpului uscat, prevenirea despicării vârfurilor și îngroșarea firului de păr. Este bogat în antioxidanţi.

Am folosit un vas ceramic fiindcă trebuia să topesc puţin uleiul de cocos care avea consistenţa unui unt.
L-am introdus în cuptorul cu microunde aproximativ 30 de secunde şi apoi am continuat să pun şi restul ingredientelor. Evident că ordinea nu contează.
Pe lângă faptul că uleiul trebuia topit pentru o aplicare mai uşoară, era necesar oricum să-l încălzesc puţin, pentru a intra mai bine în cuticula firului de păr şi pentru a acţiona mai profund.

Să nu vă aşteptaţi ca mierea să se omogenizeze în ulei, ea va rămâne pe fundul vasului, dar atunci când aplicaţi pe păr, trebuie să o luaţi cu degetele.

ingrediente masca de par cu ulei de cocos si miere

 Important înainte de aplicarea măştii: periaţi bine părul, deoarece o să vă fie un pic mai uşor când veţi întinde mierea. E destul de lipicioasă şi groasă şi nu vreţi să rămâneţi cu mâna captivă prin păr sau cu fire smulse.

M-am dus frumos în baie, mi-am pus pe mine un tricou ponosit şi un prosop deasupra, şi-apoi am început să pun compoziţia de mai sus pe scalp. După ce m-am asigurat că n-a mai rămas nicio zonă uscată, am continuat să aplic şi pe lungimea firului de păr, inclusiv (şi mai ales) pe vârfuri.
Am încercat să fac şi un mic masaj pe scalp preţ de 2-3 minute, apoi am strâns părul într-un coc şi am pus o cască de duş deasupra. Dacă nu aveţi o cască de duş, puteţi folosi o pungă subţire. Ideal ar fi să înfăşurăm deasupra şi un prosop cald, dar mai aveam treabă prin casă şi trebuia să fiu sprintenă. Prosopul dăunează grav mobilităţii. :))

masca de par naturala cu ulei de cocos si miere

Cât am stat cu masca în cap? Fix două ore! Desigur, cred că îşi făcea efectul şi într-o oră, dar am vrut să-şi facă treaba cât mai bine.

Am îndepărtat-o uşor din păr? Well, am un mic truc când vine vorba de acest capitol, deşi… e mult spus truc. La prima şamponare mă spăl normal, câteva secunde, apoi mai urmează şi cea de-a doua tură, iar la a treia şamponare las clăbucul format, prind părul într-un coc şi îl las aşa cel puţin 4-5 minute, timp în care îmi continui duşul, mă exfoliez, etc.
Am constatat că astfel părul rămâne curat, fără nicio urmă grasă de ulei. De fapt, acum, uleiul de cocos mi se pare mult mai uşor de dat jos faţă de cel de măsline.

Chiar dacă ingredientele măştii sunt suficient de hidratante, n-am putut să nu folosesc la sfârşit şi un balsam sau o mască de păr. Acum am aplicat un pic din tratamentul rapid de la Elseve, Instant Miracle, mai ales că nu trebuia ţinut în păr nici măcar 1 minut, se clăteşte imediat după ce a fost întins bine pe vârfuri şi pe lungimea firului de păr.
Am rezultate foarte bune de când îl folosesc şi voi continua să-l cumpăr.

 Iniţial, n-am vrut să grăbesc procesul de uscare al părului, l-am lăsat cât l-am lăsat într-un prosop pufos, dar deja eram curioasă să-mi văd scalpul, să văd textura firelor de păr, mai am sau nu volum? Aşa că am pus în acţiune foenul. Nu am folosit spray-ul pentru protecţie termică şi nici serumul CHI atunci când l-am uscat, deoarece voiam să văd exact ce efecte a avut masca şi la capitolul „strălucire”.

Peria mea de nădejde, Tangle Teezer, cred că se-ntreba nedumerită de ce alunecă atât de uşor prin păr. Nici n-a fost nevoie de vreo mare periere, părul s-a descurcat incredibil de repede, nici măcar spre vârfuri n-am avut probleme aşa cum se întâmplă de obicei după ce se usucă N-o să mă despart prea curând de peria asta, mă bucur că au adus-o şi la noi în ţară. Se poate cumpăra de AICI.

  par hidratat

par stralucitor masca

 Aşa arata părul parţial uscat şi periat puţin cu Tangle Teezer, fără nici un produs de styling.

Mai jos este uscat, foarte puţin îndreptat cu peria rotativă (pe vârfuri, că nu mai au nicio formă).  Ultima dată l-am tuns în luna septembrie sau octombrie, nici nu mai ţin minte, aşa că ar fi cazul să mă duc. Pe lângă faptul că nu mai stau vârfurile cum vreau, greutatea îl face să atârne, răpindu-i astfel din volum.

IMG_4210

Cel mai important şi vizibil rezultat după această experienţă de 2 ore cu masca a fost acela că mătreaţa a dispărut! Am scalpul perfect curat, sănătos, aşa cum era şi înainte, nu mai am nicio senzaţie de mâncărime, iar sebumul nu pare să-şi facă apariţia încă.

Nu ştiu cum vi se par vouă rezultatele din poze, dar mie mi-a plăcut enorm această mască! Părul meu e destul de dificil şi, chiar dacă nu stă frizzy, pare tot timpul degradat spre vârfuri dacă nu-i aplic un ser după ce-l spăl. Acum n-a mai fost nevoie, după cum vedeţi.

Negreşit voi intruduce în rutina de îngrijire masca de păr cu ulei de cocos şi miere; dacă reuşesc să o fac măcar o dată la 2-3 săptămâni, sunt cea mai tare!

Aceasta este doar experienţa mea, dacă aveţi probleme grave cu mătreaţa, iritaţii ale scalpului, mâncărimi sau orice de genul acesta, nu ezitaţi să cereţi părerea unui dermatolog! Deşi nu cred că această mască agravează vreuna din problemele amintite mai sus, e mai bine să ţineţi cont şi de părerea unui medic.

Mai trebuie să precizez că este foarte importantă şi calitatea produselor folosite. Aveţi grijă ca uleiul de cocos să fie extra virgin, cât mai natural, organic; la fel şi mierea. Eu am folosit uleiul de cocos luat de pe iherb.com acum ceva timp şi sunt foarte mulţumită de el.
La început mi s-a părut că nu miroase a cocos, dar de fapt eu eram obişnuită cu mirosul artificial de cocos! M-a ţinut luni bune şi vreau să menţionez faptul că l-am folosit inclusiv pentru gătit (este specificat pe ambalaj că poate fi folosit şi în acest scop).
A costat $10 şi l-am luat de AICI. Au foarte multe uleiuri de cocos, mie mi-a fost greu să aleg doar unul, însă după toate aceste experienţe pozitive cu el, am de gând să-i rămân fidelă.

 Mierea Apimond este preferata mea încă de la începutul anului trecut. Nu mai ţin minte din ce magazin am cumpărat-o, însă vă spun sigur că o puteţi comanda de AICI si de AICI. Am folosit-o cu succes şi la masca de păr cu ulei de măsline, miere, gălbenuş de ou.

Uleiul de ricin poate fi găsit cel mai uşor în farmacii şi în plafare, la fel şi vitamina A uleioasă.

Dacă aveţi întrebări, vă aştept cu drag comentariile. Apropo, ce părere aveţi de măştile homemade?

Sper că aţi rezistat până la final şi că v-a fost utilă postarea! 😛

 1. Woaaaa, ce par frumos ai ! Da, asa e, uleiul de cocos face minuni pentru par.

  • Multumesc mult, Diana! :p

   • Masca se face dupa ce ai spalat paru sau cu paru murdar?? Nu gasesc infirmatia asta nicaieri hellp

    • Masca se face pe parul murdar, nu are rost sa-l speli inainte. Totusi, daca stii ca folosesti multe produse de styling si ai parul foarte imbacsit de spuma de par sau de fixativ, mai bine amani masca pentru urmatoarele zile, dupa ce l-ai spalat, ca parul sa absoarba cat mai bine ingredientele.

     • Andreea Cinca says:

      Masca de par se aplica pe parul umed sau uscat?

      Merci,

     • Masca se aplica pe parul uscat pentru ca ingredientele sa fie absorbite de firul de par & scalp.

 2. si eu mai fac combinatii cand am timp, dar mereu folosesc ulei de cocos drept masca de par o data la doua spalari. de fapt, nici nu mai am vreo masca de par din comert in casa, atat de mult iubesc uleiul de cocos in acest scop. uneori il mai combin cu ulei de migdale sau de jojoba ori cu miere, depinde ce am chef sau timp. ai un par superb! te pup

  • Nicio mascaaaa in toata casa? Greu, daca nu chiar imposibil pentru mine. Bine, nu ca nu ar hidrata corespunzantor, ca nu e cazul de ganduri de genul asta, dar asa de tare imi plac mastile din comert… 😛
   Ulei de jojoba am si eu de la Apimond, deocamdata l-am folosit pe ten si mi se pare minunat. Ia sa inventez si alte formule magice 😛

 3. Are rost sa mai incep ridicand in slavi podoaba-ti capilara?
  Cred ca da. ;))
  Felicitari. Parul tau este frumos, ingrijit si sanatos. Minunat! :)
  Si mie imi plac mastile home made dar imi este foarte greu sa ma mobilizez. O sa o incerc si pe acesta, promit dar momentan am nevoie de ulei de cocos (m-am scos ;))).
  Pupici si te felicit din nou pentru minunatia pe care o porti. 😀

  • Multumesc frumos pentru cuvintele tale!
   Nu cauta scuze, ia-ti ulei de cocos bun si treci la treaba! Daca nimeresti unul de calitate si cu un miros delicios, n-o sa mai ramai in casa fara un ulei de cocos.

 4. Seara trecuta am dormit cu ulei de cocos in par, aplicat simplu, fara alte ingrediente, si dupa ce l-am spalat, uscat si coafat ca de obicei, eram foarte surprinsa de cat de moale si fin si hidratat se simte parul, in conditiile in care al meu e uscat, cret si rebel de obicei. :)
  Candva faceam aceeasi combnatie mentionata de tine, dar cu ulei de masline in loc de ulei de cocos si puneam si un galbenus de ou. O sa mai incerc diverse combinatii, pentru baile in care am timp sa tin masca inainte, dar nu o noapte intreaga.

  • Nici nu cred ca e chiar asa necesar sa stam o noapte intreaga cu ele, 2-3 ore mi se par suficiente, poate chiar si o singura ora.
   La alte combinatii ma gandesc si eu, dar uleiul de cocos pentru pielea capului mi se pare cel mai recomandat.

   • Eu l-am aplicat doar pe lungime, mi-a fost cam teama de radacini sa nu se ingrase prea repede sau sa nu mi se reactiveze dermatita seboreica. Totusi, cred ca data viitoare o sa-l aplic si acolo.
    La mine am observat efecte mai bune daca stau o perioada mai mare cu el in par. Nu zic ca nu e ok si o ora, dar e o diferenta semnificativa cand imi petrec noaptea cu uleiul de cocos. :)

    • Roxy says:

     Sincer asa este, multe masti naturale homemade, cu uleiuri (masline, ricin sau cocos) sunt indicate sa le tii peste noapte si sa te speli a doua zi dimineata. Insa daca te grabesti sau esti doar foarte curioasa de rezultate, eu stiu ca e bine sa le tii cam 2 ore. Acum depinde si cat de grava este problema parului. Si la mine sincer, isi face efectul mult mai bine daca le tin ceva mai multe ore, sau chiar peste noapte.
     Va pup si sanatate parului <3

     o da, si pe mine m-a convins si desi pana acum nu aveam in rutina uleiul de cocos, acum o sa il introduc cu siguranta ;;)

 5. WOW, pe mine clar m-ai convins! Parul tau arata atat de bine!

 6. Welcome to the club! Eu aproape inainte de fiecare spalare aplic o masca din ulei de cocos si macadamia, si stau 30 min cu ea in par. Works like a charm!

  • Macadamiaaa, yummy! Apropo, mi-ai adus aminte ce mai e pe wishlist-ul meu si o sa-l comand cat de curand, ulei de monoi de tahiti.

 7. Cecilia says:

  Eu am folosit doar unt de cocos (ulei, dupa incalzire) ca si masca impotriva matretii. Este singurul produs, din multe incercate care a dat rezultate.
  Nu a disparut complet, insa problemele s-au atenuat considerabil. Daca mai reusesc sa ma si tin de tratamentul asta, cred ca rezultatele ar fi si mai bune.
  Si in plus parul chiar arata extraordinar.

  • Am inteles, deci e o problema care persista la tine. Sa incerci sa pui si celelalte ingrediente, poate vor actiona mai eficient. 😛
   Mersi mult, Cecilia!

 8. Si eu imi fac masca asta cand am timp, dar ma enerveaza ca se ia destul de greu de pe par. Uleiul de ricin mi se pare mai greu de indepartat decat ala de cocos, ca e asa gros is lipicios :)

  O sa incerc „trucul” tau sa las clabucul pe cap :)

  *Ai un par foarte frumos!

  • Eu nici n-am simtit uleiul de ricin, doar mierea. Ma gandesc ca data viitoare sa le pun pe toate la incalzit. Nu cred ca are cum sa afecteze calitatea mierii sau a celorlalte uleiuri fiindca nu e o temperatura mare. Si cand am scos din cuptorul cu microunde uleiul de cocos, era usor caldut, nicidecum fierbinte.

   Multumesc! 😀

   • Mihaela says:

    nu le mai incalziti la microunde. se pune borcanul sau un recipient de sticla cu cantitate dorita intr-un vas cu apa calda pentru lichefiere.

 9. Roxana says:

  Mi-am facut si eu masca( 2 linguri de miere, 2 ulei de masline, 2 apa si 1 scortisoara), voiam sa-mi mai deschid culoarea parului, dar, din pacate, nu am observat nicio schimbare. Oricum, sunt perseverenta, voi incerca din nou( fara scortisoara de data asta….am scapat tare greu de ea).

  • Oare scortisoare nu este iritanta pentru scalp? Stiu ca pentru ten e sigur.
   Cam cat ai tinut masca asta? Vezi ca trebuie sa lasi mierea in apa cam 15 minute ca se activeze peroxidul de hidrogen, si apoi sa o aplici pe par.

   • Roxana says:

    Nu i-a facut nimic rau scalpului, deci nu pot sa spun daca e iritanta scortisoara. In plus, m-am tot uitat la filmulete cu fete care foloseau scortisoara pentru par si aveau rezultatele dorite.
    Am stat 5-6 ore cu ea :-)). Judecand dupa orele state cu masca pe par, as fi zis ca o sa am parul blond platinat :-D.

 10. Ai un par superb!
  Masca asta suna bine – m-am tot uitat pe iherb zilele astea si uite de unde mai apare o tentatie. Cred ca renunt la untul de cacao si ma indrept spre cocos.
  Eu nu am probleme majore cu parul, dar se mai intampla cate un episod din asta cu matreata si as vrea sa se mentina mai mult de 3 zile inainte sa se ingrase (am obtinut 4 daca adaug miere in apa de clatire de la final). Singurele masti pentru par au fost ulei de ricin simplu sau cu galbenus de ou, dar poate mai elaborez reteta dupa ce ma rasfat cu o comanda pe iherb (am pe lista cateva uleiuri :)
  Rasfaturi placute si mai ales eficiente!

  • Nu cred ca am mai auzit de clatirea cu miere la final, nu ramane lipicios parul pe urma?
   Esti pusa pe fapte mari cu uleiurile de pe iherb, huh? Eu azi tocmai am realizat ca trebuie sa-mi comand un ulei de monoi de tiare, yummmy. Din pacate cantaresc cam mult borcanele de cocos, uleiurile etc, asa ca trebuie sa le luam pe rand sau sa ne orientam si la sursele din tara.
   Mersi frumos!

   • Nu ramane lipicios – adaug cam o lingurita la 1 l de apa calduta – parul e mai usor de pieptanat si pare mai consistent, mai gros la fir decat e de fapt si-si mentine aspectul curat un pic mai mult :) Am facut studiu comparativ – clatit simplu, clatit cu miere … urmeaza niste experimente cu ceva masti, ceai de frunze de nuc … sper sa am timp :)
    Am pe lista ulei de rozmarin (pe asta il adaugasem pentru par, dar cred ca renunt si ma indrept spre cocos), lavanda, jojoba … si inca vreo 2-3 … trebuie sa aleg care are mai multe aplicatii utile pentru mine – bune toate, dar nu mi le permit si trebuie sa tot calculez greutatea :))
    O zi frumoasa si parfumata!

 11. Ana-Maria Gaspar says:

  Logic ca am rezistat pana la final, mai ales ca este o postare care ma intereseaza foarte mult zilele astea.Am prin dulapiorul meu tot felul de sticle, sticlute, borcanele, recipiente si alte alea pentru par.Am ( de fapt, aveam) doua mari obsesii: parul si unghiile.De felul meu n-am fost o persoana cu un corp de invidiat niciodata ( bine, trebuie sa recunosc ca sunt si gurmanda, la felul in care se gateste la noi in Moldova:))Si, daca tot mama natura n-a fost asa de darnica cu mine in privinta corpului, am zis sa suplinesc eu cumva cu parul si unghiile.
  Cu unghiile aveam ritualuri vechi si luuuungi, pe care prietenele mele le adorau, umblam ca nebuna dupa oje prin magazine, cautam culori cat mai „nebunesti” si tot felul de chestii ca sa am o manichiura impecabila.S-a cam terminat faza cu unghiile dupa ce l-am nascut pe Carol.Nu prea vream eu sa ma despart de unghiutele mele cele scumpe si muuult muncite, dar, na’ asta este, pentru copilul tau renunti la orice.(nu puteam sa-l zgarai de cate ori il atingeam.)
  Si a ramas parul.A ramas…cam putin.Am mai povestit eu intr-unul din comentarii, cum, dupa ce am inceput sa-l alaptez pe Carol a inceput sa-mi cada parul in cantitati industriale, si nu exagerez cand spun INDUSTRIALE.Asadar, ce-i de facut?Cu MARE parere de rau a trebuit sa merg la coafor si sa ma tund, foaret scurt pentru mine.Nu mai fusesem tunsa „bob” de prin facultate, dar na’, trebuia s-o fac si pe asta.Dupa care, am pornit ” vanatoarea”.Primul lucru pe care l-am cumparat a fost ULEIUL DE RICIN care stiam ca face minuni pentru par.M-am dus ca inecata intr-o farmacie naturista si mi-am luat o sticla de 250 ml, ca sa-mi ajunga :) si o sticluta de vitamina A ( de la Mayam).Buuun.Am cumparat de la DacicCool samponul 5R Hofigal si o solutie arhinecunoscuta despre care am scris pe blogul meu.Saptamanal faceam asa: miercurea ma dadeam cu solutia necunoscuta si stateam vreo 4 ore, iar sambata faceam o masca din ulei de ricin, vit.A si un galbenus de ou.Toate bune, numai ca, am observat ca ultima masca, cea cu galbenus de ou, mi-a facut…MATREATA.N-am avut matreata de cand eram copil.Cred eu ca oul nu prea-i face bine scalpului meu, chiar daca-i ultra laudat.Citind pe blogul tau despre uleiul de cocos, mi-an cumparat si eu, insa il foloseam dupa spalare, ca si balsam.Iar mierea (pe care eu o ador, as fi in stare sa pun miere si in bors:)nu am folosit-o pana acum intr-o masca pentru par.
  Asa ca, mai „bantui” putin pe net, si merg sa-mi fac masca ta cu ulei de cocos, miere, ulei de ricin si vit.A.Sunt ferma convinsa ca o sa iasa o nebunie.De-abia astept.
  Scuza-mi comentariul asta lung, dar postarile tale asa-mi dau un chef de ” vorbarie lunga”, sper eu ca nu si degeaba.
  Multumim pentru ca ai impartit cu noi aceasta reteta.Mai asteptam si altele.

  Scuze pentru greselile de scriere, ma cam grabeam…

  • Hi, hi, ce m-am bucurat cand am vazut ce comentariu lung ma asteapta, si mai ales de la cine!
   Stiu si de la mama ca s-a confruntat cu caderea parului dupa ce a nascut, mi-e frica de treaba asta, dar asta e… Probabil, daca se va intampla asta, o sa-l tund cativa cm si asta e, desi m-am cam obisnuit cu el lung. Ma face sa ma simt mai tanara.
   Nu stiam ca iti place atat de mult mierea, inseamna ca o sa-ti fac pofta cu un review ce-l pregatesc zilele astea: o lotiune de corp cu aroma de miere. 😀
   La partea cu oul, n-am mai auzit alte cazuri similare, de matreata provocata, insa stiu pe cineva care are usoare mancarimi din cauza lui. Poti sa mai incerci o data, apropo, oul trebuie scos la temperatura camerei cu cel putin jumatate de ora inainte, si neaparat sa fie proaspat; iar daca vezi ca tot ai probleme, il eviti si asta este. Dupa cum vezi in masca asta nu l-am folosit si mi-a ajutat scalpul foarte mult. 😛
   Hai ca sunt curioasa cum o sa ti se pare si tie!

   • Ana-Maria Gaspar says:

    Uau, de-abia astept review-ul despre lotiunea de corp cu aroma de miere.Momentan, stau cu masca in cap ( am pus si nitel ulei de macadamia in ea pe langa ricin, vit.A, miere si cocos).Mai stau vreo ora-doua si pe urma…la spalat.De-abia astept sa vad rezultatul :)

 12. Ma bucur mult ca nu sunt singura cu 10 sampoane desfacute in baie… Ma chinui sa le mai termin, mai arunc din ele pe motiv ca-s vechi, dar tot multe sunt. Cat despre masca, eu mi-am facut in weekend una cu ulei de cocos si lotiunea cu petroleum de la Gerovital (contine si ea ulei de ricin si altele). Am stat tot cam 2 ore si mi-a prins foarte bine. Aveam si eu niste firicele de matreata, desi de obicei nu am probleme, banuiesc eu ca de la vopseaua de par. Important e ca am revenit la samponul Kerastase, care impreuna cu masca asta imi fac parul perfect. Ma bucur ca ai postat despre ea si felicitari pentru articol! 😀

  • Am zis de sampoane incepute, de geluri de dus nici nu deschid discutia. Sa zicem ca am inceput sa le mai folosesc si pe post de sapun lichid, ca sa mai eliberez scena.
   Nu pot sa ma abtin mai ales cand vine vorba de sampoane, dar apropo de asta, fun fact: aveam sampon antimatreata de la Apimond, dar fiindca nu l-am asezat comod in baie, nu mi-a trecut prin minte sa-l pun la treaba, daca tot era cazul. :))
   Este posibil ca vopseaua de par sa fi fost un pic cam agresiva si sa fi deshidratat scalpul, asa e.
   De la Kerastase nu mai am incredere sa incerc sampoane, mi-a cazut mult parul in urma folosirii unuia, dar mastile si tratamentele lor imi plac mult.
   Multumesc frumos!

 13. Si eu folosesc inainte de fiecare spalare ulei de cocos.Il topesc putin si il aplic pe lungimea firului de par si mai ales pe varfuri.Eu sunt vopsita blonda si ma ajuta destul de mult.Al meu ulei miroase destul de puternic a cocos.Ceea ce ma mira este ca pe al tau scrie ca se poate folosi in bucatarie.La gatit?Poate doar pentru produse care nu necesita incalzire pentru ca avand o temperatura destul de mica de topire nu este indicat a folosi la preparate cu foc.Sper ca m-am facut inteleasa.lol

  • Ah, tu zici de punctul de topire care e mai mic fata de alte uleiuri, asa este. Am citit ca pe la 177°C fumega, pe cand celelalte uleiuri pe la 232°C. N-am gatit mare lucru, mai mult omlete care se fac imediat. 😛
   In schimb rancezeste mai greu, asta ma bucura.
   Deci tu-l aplici constant, bravo!

 14. Ma bucur mult ca ti-a placut si tie masca cu unt de cocos. Si eu sunt o mare lenesa cand vine vorba de masti de par homemade, dar efectele uimitoare ale untului de cocos ma fac sa trec peste aceasta lene. Si da, si pentru mine matreata a devenit doar amintire de cand folosesc untul de cocos.

 15. doar lenea ne separa de un par frumos.. si cate masti faceam in adolescenta! nu era cunoscut untul de cocos, dar uleiul de ricin, masline nu lipsea din par cel putin de doua ori pe luna :)

  • Asa este! Acum cand am vazut cat de moale si placut la atingere e parul, parca imi vine mai usor sa-mi fac timp data viitoare.
   Ca sa nu mai zic ca a ramas si un miros discret de cocos in par. 😛

 16. Aviz lenesilor: articolul merita citit pana la final! 😀
  Eu am citit cu mare interes postarea, mai ales ca a o obsesie pentru mastile si tratamentele pentru par. Sunt asa fericita ca mai am un strop de ulei de cocos si imi pot prepara 4-5 masti cu miere (tot de la Apimond :D).
  Rezultatul este wow, desi stiu ca tu ai un par frumos. M-am bucurat sa aud de rezultatele pozitive in lupta contra mătreții. Am avut și eu de curând un „smoc„ de mătreață, deși nu ma mai confruntasem de 5-6 ani cu această problemă. Eu am aplicat putin otet de mere in apa, la clatire si am scapat repede de ea. Cred ca se facuse din cauza unui sampon pe care nu l-am clatit bine din par.
  Multumesc inca o data pentru reteta si chir azi o pun in practica! Pup!

  • Tu chiar ca ai parul des, din cate tin minte.
   Am si uitat de trucul cu otetul de mere, bine ca mi-ai adus aminte. 😛
   Sper sa-ti placa si tie la fel de mult!
   Mersi frumos!

 17. Deci ai un par divin! <3
  Trebuie sa-mi iau si eu un ulei de cocos neaparat. Sunt curioasa ce efecte ar avea pe parul meu, avand in vedere ca e fin, rar si "pisicos". :))

  • Daca il clatesti bine la final, ma gandesc ca o sa-i placa si parului tau. Chiar daca il ai deja moale, o sesiune de hidratare pentru scalp si una de luciu pentru par, nu-s chiar de colo. 😛

 18. Vaaaaaaaaaaai ce par frumos ai..adica stiam asta deja,dar de fiecare data cand ma uit la el parca-i mai frumos!!!Sa-ti creasca mare si sanatos!

 19. ai un par superb, bravo

 20. Ai un par senzational !!! Si eu am probleme in ultimul timp cu matreata si desi am tone de ulei de cocos in casa lenea e mare. Nu am incercat niciodata o masca de ulei de cocos cu miere si cred ca saptamana asta am sa incerc si eu, m-ai facut curioasa 😛 Pupici !

  • Incearca macar sa o tii jumatate de ora inainte sa te speli, sigur are timp sa actioneze asupra scalpului, iar daca nu vrei sa complici cu clatitul, pui doar pe pielea capului si la varfuri. 😛
   Te pup si eu, Laura!

 21. Inca o data, nu pot sa nu te complimentez pentru parul tau minunat, e des, lucios, sanatos – perfect pur si simplu!

  Si eu am probleme cu matreata, ma confrunt cu episoade sporadice, cred ca stresul este de vina, si stiam ca uleiul de cocos este bun in astfel de cazuri, insa nu l-am incercat niciodata, cu prima ocazie insa o sa incerc si eu reteta ta.
  Am si eu o masca homemade pe care am inceput sa o folosesc nu demult, asa ca o sa vin si eu cu o postare asemanatoare peste ceva timp, o sa adaug si uleiul de cocos acum ca am invatat de la tine. 😛
  Pupici, super postare!!

  • Hai ca m-ai facut curioasa in privinta mastii pe care o folosesti, de abia astept sa vad despre ce e vorba.
   Mersi frumos!

 22. Ancuta says:

  Parul tau e superb !! Si cred ca o sa incerc si eu masca asta de par ;)).
  Ca de obicei, ne dai numai sfaturi utile :x.

 23. Raluca says:

  Hey, am citit postarea acum vreo 3 ore, si am pornit in cautarea tuturor ingredientelor (nu aveam nimic de genul, tot din lene sa imi prepar:)) ). Dar de cand aman….mi-am luat si ulei de argan 😀 abia astept sa imi fac :)) merci de info
  (apropo, sunt Raluca de la redd’s winter collection, de pe blogul iulianei :D). pupici

  • Aaaa, salutare Raluca! Mersi de vizita, ma bucur ca ne intersectam si aici. 😛
   Ti-am facut pofta, nu gluma! Ce ulei de cocos ti-ai luat? Deci azi esti cu masca in actiune sau doar ti le-ai pregatit pentru wkd?

   • Raluca says:

    In weekend o sa imi fac, doar mi-am procurat ingredientele :)) am luat de la un plafar unul pe care scrie k e fabricat in Germania(acum am citit marca Solaris), sper sa fie bun.
    Parul tau arata super, revin cu vesti despre al meu :))
    Apropo, imi poti recomanda ceva lotiuni/sprayuri/uleiuri sau ce fel de chestii se aplica pe par inainte/dupa indreptatul cu placa/ si uscat cu feonul? Habar nu am ce sa caut pt asta, merci! 😀

 24. Ce yummy suna masca aceasta! 😛 Dap, tot cu gandul la papa lately.:))) Nu stiu ce se intampla cu mine!!!:)))

  Eu m-am lenevit cu prepararea si aplicarea mastilor home-made; anul trecut viteaza am fost cca. o luna :), apoi… pe masura ce am terminat ingredientele, am renuntat sa mai prepar/aplic masti…

  Hmm…dar acel ulei de cocos, in combinatie cu mierea si uleiul de ricin este irezistibil!:P
  Cu prima ocazie mi-am propus sa comand si eu varianta ta de ulei de cocos… ideal de pe iHerb (oh, pe zi ce trece wishlist-ul respectiv se tot mareste!:).)

  Mi se pare nemaipomenita masca ta, mai ales pentru un fir de par grosut, puternic. Cred ca pentru un fir de par mai subtire, in loc de uleiul de cocos, s-ar putea adauga cel de migdale sau de jojoba… N-am testat, dar cred ca ar merge…

  Pupici!
  Rezultatul este splendid!

 25. Arata foarte, foarte bine parul tau! Si eu am incercat trucul Clarrei, de cate ori am mancarimi la nivelul scalpului aplic ulei de cocos sau jojoba si orice idee de matreata dispare instant! Miere nu am in casa, dar in weekend clar ma rasfat cu o masca din uleiuri. :)

 26. Alina says:

  Oare ce rezultat va avea daca voi adauga si ulei de argan + ulei de migdale?
  Nu am mai preparat o masca home-made de vreo 2 ani, desi am parul decolorat si vopsit blond. Minunea pentru parul meu e serul cu ulei de argan de la Avon plus inca un ser uleios pentru varfuri de la Kallos. Cu toate astea, mi-e dor de felul in care arata parul meu dupa un tratament home-made.

  • Eu as zice sa nu pui si ulei de argan sau de migdale, in primul rand pentru ca uleiul de cocos e suficient de hidratant si de eficient, apoi stiu ca uleiul de argan e destul de gros si, probabil, mai dificil de scos din par. Cu alte cuvinte, e posibil sa-ti arate parul imbacsit. Daca vrei totusi sa le folosesti si pe ele, pune foarte, foarte putin.
   Motivatia mea de a-mi face masca a fost de data asta matreata, dar uite ca asa mi-am adus aminte ce rezultate bune am cu tratamentele homemade, rezultate pe care nu le obtin cu nicio alta masca din comert.

 27. Amalia says:

  Spune-mi, te rog, de unde pot achiziționa preia Tangle de la noi din tara?
  Referitor la postarea ta, nu cred ca este vreo persoana care sa înceapă sa citească si sa nu „reziste” pana la capăt, se vede ca îți place mult sa scrii cu atât mai mult cu cât este despre munca ta care a dat rezultate si mi se pare minunat ca impartasesti asta cu toată lumea.
  Voi recomanda postarea ta unor persoane pe care le cunosc si care se confrunta cu matreata.
  Spor!

  • Am uitat sa pun link catre Tangle, asa este. Se poate cumpara online, din tara, de AICI. Hai ca o sa modific si in postare, poate mai sunt persoane care vor sa afle mai multe despre peria asta. Acum vad ca e si la reducere. 😛
   Sincer, e cea mai buna perie folosita de mine, o s-o laud vesnic. 😀

   Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Uite, astfel de gesturi ma motiveaza sa acord asa de mult timp blog-ului. Apreciez tare mult ca vei recomanda postarea si altor persoane, m-as bucura ca masca sa le fie si lor de ajutor, fiindca e o solutie la indemana.
   O zi frumoasa, Amalia!

   • Lili says:

    Buna.Imi pare foarte bine ca ai impartasit cu noi toata minunatia asta de masti care face minuni ptr.podoaba capilara.Vreau sa te intreb daca masca asta ajuta si ptr parul degradat de la prea mult vopsit??? :( Ma infrunt cu asta de ceva timp deoarece am prea mult par alb si este nevoie aproape in fiecare luna sa ma vopsesc.A devenit un calvar parul alb ptr.mine:(( nu imi place deloc. Am inceput sa pier prea mult par deja, mi s-a subtiat de tot :(Inebunesc cand imi aduc aminte ce par frumos aveam acum 1 an in urma:( Please Help, poate stii vreo masca si ptr.mine :) Multumesc mult si iti urez sanatate tie si parului tau frumos. Pupici

    • Ingredientele din masca asta sau din cea cu ulei de masline si galbenus de ou sunt foarte bune si pentru regenerare dar ca sa obtii efecte maxime eu te sfatuiesc sa faci doua lucruri: sa tunzi varfurile regulat cat de putin dar sa le tunzi, si sa iei un complex de vitamine. Eu de cand am inceput sa iau vitaminele prenatale nu numai ca efectiv nu mi-a mai cazut parul aproape deloc (poate 2-3 fire/zi) dar s-a mai ingrosat putin si pare sa aiba si mai multa vitalitate.
     In orice caz, uleiul de cocos face foarte bine scalpului si in nici un caz nu subtiaza firul de par.

 28. Trebuie sa recunosc, ai un par superb! Si totusi arata bine pentru cate luni ai de cand nu ti-ai luat varfurile! Am incercat si eu masca cu ulei de cocos, dar nu am simtit nicio diferenta vizavi de mancarimi :( oricum, am senzatia ca nu prea e bun uleiul meu. E tot de pe iherb, de la Now Foods. Trebuie sa ma reprofilez! 😀

  • Da, varfurile nu arata tocmai rau, de asta si cred ca produsele folosite in prezent alaturi de mastile despre care am scris deja, au contribuit mult la mentinerea lor intr-o stare cat mai ok. Uite ca nu prea le-am dat importanta mastilor, dar cu siguranta au un efect benefic asupra parului, mai ales daca reusim sa le introducem in rutina noastra de ingrijire a parului. 😛
   Am vazut si uleiul de cocos de la Now si, daca tin minte bine, stiu fete care au fost multumite de el, in special de miros si de gust. 😛

 29. mihaela says:

  Nu am rezistat tentatiei si mi-am facut si eu masca. Intr-adevar efectul e spectaculos. Spun asta ptr ca parul meu din cauza vopsirilor repetate se uscase rau – dupa aplicarea mastii parul si-a recapatat stralucirea si e f usor de descalcit ( o mare problema ptr mine). Eu am fost extaziata si de aroma exotica a acestui ulei -mi se facuse o pofta de cocos :) l- am folosit si ptr maini – acest ulei e chiar recomandat ptr hidratare in profunzime , ptr pielea uscata. Mi-am „vandut” cele 2 uleiuri – cel de ricin si de cocos – de pe seebio si pe viitor chiar te rog sa impartasesti cu noi si alte masti handmade. Incercarea de azi m-a convins 😉

  • Super! Nu m-am gandit ca masca mea o sa faca atatea „victime”, dar ma bucur ca a avut succes si ca niste ingrediente asa de accesibile din toate punctele de vedere, pot contribui la sanatatea parului nostru! 😛

 30. Sabau Dina says:

  Wow, ai un par superb!!! Spune-mi te rog ce mijloc de transport ai ales cand ai comandat uleiul. Multumesc anticipat!

  • Mersi frumos!
   La transport am ales Global Mail by DHL, acesta este cel mai convenabil dintre cele 3 disponibile. Poti sa citesti AICI, la sfarsitul articolului, mai multe detalii despre comanda pe iherb. 😛

 31. Ai un par superb. Felicitari!

 32. Sabau Dina says:

  Buna din nou! Katyna vreau sa iti multumesc pentru ca mi-ai facut cunoscut cu uleiul de cocos :), ieri l-am primit si tot ieri l-am testat!E uimitor, eu am un par foarte degradat care creste greu fiidca o data la o luns jumate- doua il decolorez si il vopsesc blond ( culoarea naturala fiind saten inchis )si il intind dupa fiecare spalare, insa dupa folosire parul meu poate fi purtat fara sa fie intins cu placa, este moale, suplu si vizibil mai sanatos. Am folosit ulei de cocos, ulei de masline, ulei de ricin si vitamina A uleioasa.Am comandat de pe site-urile recomandate de tine atat ulei de cocos cat si peria Tangle Teezer. Iti multumesc din suflet!!! Numai bine!

  • Nici n-ai idee cat ma bucur ca ai avut incredere si dorinta sa incerci pana la urma sugestiile mele. Uleiul de cocos nu are cum sa dea gres cand e vorba de hidratarea parului sau a corpului. 😛 In mod clar parul blond iubeste si mai mult hidratarea, asa ca imi dau seama ca a avut efecte bune chiar de la prima folosire. Eu iti mai sugerez sa folosesti si un ser de varfuri cu care sa intretii rezultatele frumoase. 😛
   Cu Tangle Teezer sper sa te imprietenesti repede si tu, eu cand am trecut de la peria normala la el, mi s-a parut un pic ciudat, dar acum nu m-as mai intoarce la una obisnuita never ever. 😀
   Mersi mult ca ai impartasit experienta ta!

 33. Dian says:

  Superba masca, insa chiar daca coco si-a facut bine treaba iti recomand urmatoarea data sa il incalzesti la baita cu aburi, microundele nu e cea mai buna metoda, undele cam distrug din componenti.

 34. katrina says:

  katyna ai un site superb, eu sunt abia la inceput de drum, inca nu am aratat nimanui decat unei prietene blogul meu.Il atasez in link daca vrei sa il vezi. Imi place foarte mult parul tau, imi spui si mie te rog cum ii spui coafezei tale sa te tunda. am parul aproximativ ca al tau ca lungime fiindca l-am lasat sa creasca timp de aproape 2 ani ( am fost tunsa foarte scurt) si acum as vrea sa ii dau o forma ca a ta. Nu stiu cum sa ii explic eventual as putea sa ii arat aceasta poza?:D A da am uitat sa mentionez faptul ca preferata mea coafeza a plecat din tara, si de atunci mi-a fost frica sa merg undeva de frica sa nu imi taie prea mult, eu incercand sa il cresc. Te pup!

  • Katrina, dar n-ai lasat link, sau cel putin mie nu imi apare. Poti sa revii cu un alt comentariu daca vrei.

   Sincer, eu n-am o anumita stilista la care sa ma duc constant, unde nimeresc mai aproape sau cand mi se pune pata. In principiu le spun ca il vreau in forma de V; filat, dar din foarfeca si in nici un caz sa nu inceapa filajul de sus, ci mai spre varfuri. Bine, daca aveam o alta textura la par, mi-ar fi placut sa il filez si mai de sus, sa se vada frumos atunci cand il ondulez, dar asa…fiind destul de aspru, ar parea tocit.
   Da, normal ca poti sa ii arati poza. Sa stii ca asa am facut si eu de cateva ori atunci cand ma vopseam si nu stiam ce nuanta sa cer.
   Pup

 35. Laura Balaura says:

  Hmm.. eu am descoperit uleiul de cocos recent, mi-am luat un borcănel de la Steaua Divină şi a fost… divin 😀 Din păcate pe cât e de divin pe atât a fost de scump, că am dat pe 175 grame vreo 25 de lei :( Şi la cât a fost de bun (şi pentru măşti dar şi pentru ciocolata mea raw cu nucă) s-a terminat extrem de repede, acum mai am puţintel pe fundul borcanului, cred că îmi mai ajunge maxim de 2 măşti…
  Oricum, sunt super mulţumită de el! 😀 Ultima mască pe care mi-am făcut-o a fost chiar cu unt de cocos şi miere. Yummy! Nu m-am gândit să pun şi vitamine, doar aveam, dar de asta e bun share-ul de idei: mai multe creiere gândesc mai bine decât unul singur 😀
  Mă bucur când văd cât de mulţi oameni sunt mulţumiţi de această mască :)) Cât despre peria-minune, plănuiesc să mi-o achiziţionez şi eu cât de curând. Am să mai încerc să corup pe cineva ca să facem transportul 50-50 :)) :-”
  O seară cât mai faină şi la cât mai multe idei de natural beauty :)

  • Inadmisibil! Sa ai tu in casa vitaminele si sa nu le pui in masca :)) Eh, data viitoare.
   In privinta uleiului de cocos nu stiu ce sa spun, mai sunt alternative ieftine si in plafare, dar nu le-am incercat. Eu sunt multumita de calitatea+cantitatea celui de pe iherb si chiar o sa mai comand unul cat de curand.
   Cu Tangle traiesc o frumoasa poveste de iubire si ma bucur ca il am, sper sa iti placa si tie. 😛

   Multam de mesaj si bine ai venit pe blog! 😀

   • Laura Balaura says:

    Heeei, mulţam şi eu de urările de bun venit! 😀
    Acuma, entuziasmată de situaţie, dau şi eu share la ultima mască pe care mi-am făcut-o, de-a tot primit părul meu complimente :))
    Masca era compusă din următoarele:
    – 2 linguriţe ulei de cocos
    – 2 linguriţe miere de albine
    – câteva picături de ulei esenţial de ghimbir (eu îl folosesc pentru că am ceva problemuţe cu scalpul deshidratat, dar se poate folosi orice ulei esenţial care miroase frumos)
    – 3 pastiluţe de vitamina E (de data asta n-am mai uitat :”>)
    – drojdie de bere uscată, pe care am luat-o acum ceva timp ca supliment dar nu mi-a plăcut gustul (bine că i-am găsit utilizare)

    Rezultatul a fost nice tare, mi-au lăudat colegele părul şi am mai molipsit vreo două cu uleiul de cocos :)) Iar eu mă declar mulţumită ;;)
    Btw ai un păr foarte frumos :) Dar deja ştii asta!

 36. ilda76 says:

  E o postare utila, se afla multa munca si atentie la toate detaliile in spatele acesteia – fireste ca am „rezistat” pana la capat!

  Inteleg foarte bine acea „lene” despre care vorbesti, inteleg atitudinea vis-a-vis de mastile homemade (ma regasesc aici!)…

  Am dormit cu uleiul de cocos in par, peste noapte – desigur :)), rezultatele au fost evidente!
  Voi aplica si aceasta masca (trebuie sa astept acel moment cu dispozitia necesara)…

  Multumim mult pentru postare!
  Ilda
  Lavender Thoughts

  • Cat ma bucur ca ti-a placut! Eu m-am hotarat destul de greu sa o incerc, mi se pareau usor exagerate parerile bune despre uleiul de cocos, oare chiar atat de bun sa fie un simplu ulei? Eh, uite ca a fost. Sa vad daca mai gasesc combinatii interesante si eficiente pentru par. 😛

   Multumesc frumos, Ilda!

  • adela says:

   heiii foarte bun articolul,dar zi-mi si mie ce tratament as putea folosi pentru a avea parul drept fara placa ,doar natural

   • Dupa ce-ti speli parul si este aproape uscat (un pic umed) foloseste un ser de varfuri sau un balsam de par de tip leave-in si apoi periaza-ti parul. La mine functioneaza foarte bine. Este foarte important sa faci treaba asta cu o perie sau un pieptan care nu rupe firele de par. Pentru mine Tangle Teezer este peria perfecta si din punctul asta de vedere.

    • am comandat si eu peria minune de pe aoro. mai ales ca e la 40 ron acuma..astept sa imi ajunga saptamana viitoare..sa vad ce minuni face
     si maine incerc aceasta masca

 37. si eu am probleme cu matreata su cu varfurile care trebuiesc neaparat potolite cu ser
  voi incerca cu mare interes aceasta masca cu ulei de cocos si miere..
  eu am folosit una cu miere, ulei de avocado si macadamia si deja se vedeau rezultate

  • O sa vezi cat de mult iti va placea si uleiul de cocos, iar de beneficiile aduse de miere nici nu mai spun. 😛

 38. andutza says:

  buna!!
  am folosit si eu o masca cu ulei de cocos si am lasat-o sa actioneze vreo 5 ore…insa tare greu se curata de pe par…
  spuneti-mi si mie cum as putea sa-l indepartez mai usor??
  am uitat sa mentionez ca masca era din 2 linguri ulei de cocos, un galbenus de ou si putina zeama de lamaie…

  • Eu folosesc la prima samponare mai mult produs, dau jos cat pot din mult de masca, mai urmeaza si a doua samponare, iar la a treia las clabucul samponului in par cat timp imi fac dus pe restul corpului. La mine functioneaza foarte bine.
   Cu lamaia nu prea sunt de acord fiindca ea mai mult degreseaza parul si poate irita scalpul. Nu prea vad ce beneficii ar aduce lamaia.

 39. Lacramioara says:

  Buna ! Felicitari pentru rezultat, l-am incercat si eu acum, mai am de asteptat cam o ora sa vad ce iese , insa as vrea sa mentionez ca uleiul de cocos l-am achizitionat de la plafar si avea consistenta lichida, am pus 4 linguri ca am parul foarte lung si tot nu mi-a ajuns. Oare e ok si ala ? Cert e ca mi-a iesit foarte putina masca, ori parul meu a absorbit licoarea magica ? O sa postez si rezultatul final ! Mersi de sfaturi ! O seara buna tuturor !

  • Daca uleiul este unul de calitate, cat mai natural, atunci e imposibil sa nu ai un rezultat frumos. E normal sa aiba consistenta lichida, la temperaturi mai ridicate asa se face, in timpul iernii al meu redevine unt. E posibil ca parul tau sa fi absorbit tot uleiul, mai ales daca ai firul gros, dar nu-ti face griji, oricat de mult ulei de cocos ai pune, nu ai ce „rau” sa-i faci parului.
   Astept sa ne spui cum ti s-a parut masca.

 40. Malina says:

  Eu mi-am facut o masca de par cu „de toate”: ulei de masline, ulei de ricin, vitamina A, ulei de cocos, galbenus de ou si miere. :) S-a curatat foarte bine parul dupa vreo 3 samponari si clatire cu otet de mere. Mi se pare ca otetul de mere mi-a asprit un pic parul, o sa incerc fara data viitoare.

  • Poate ca era bine sa clatesti doar scalpul cu otet, sau poate ai pus cam mult? Eu n-am mai practic de ceva timp clatirea cu otet, nu mi se mai ingrasa ca pe vremuri, iar masca asta o indepartez usor si fara probleme doar cu sampon.

   • Malina says:

    Si la mine se clatise bine doar cu sampon, dar dintr-un exces de zel am zis sa-l clatesc si cu otet. Data viitoare nu mai fac :)

 41. Ela_Rose says:

  Ai un par superb si o culoare superba!Ce vopsea si nunanta folosesti?

  • Mersi! Nu m-am mai vopsit de cativa ani. E posibil sa mai fi ramas spre varfuri vopsea, plus ca s-a mai decolorat si de la soare. In general preferam nuantele naturale de saten deschis, iar ultimele dati folosisem vopseaua-spuma L’Oreal Sublime Mousse. Cred ca a fost una din nuantele de pe randul doi, nr 60 sau 50.

 42. Daniela says:

  daca aplic aceasta masca si o tin mai multe ore ,sa zicem 6-8 ore , cat de mare e efectul?da rezultate?avand in vedere ca sunt bruneta (vopsita)si vreau sa ajung cat mai repede la uloarea naturala(saten)

  • Eu zic ca si in 2 ore o sa isi faca efectul la fel de bine, stiu ca mai sunt persoane care o lasa si toata noaptea eu nu am rabdarea asta. Sa stii ca si eu am fost destul de inchisa la par si pana la urma s-a deschis, soarele a contribuit cel mai mult. Eu ma mai vopsisem cu vopseaua spuma de la L’Oreal, au nuante ciocolatii frumoase.

 43. stefa says:

  super descoperire. am cautat zeci de solutii pentru parul meu uscat la varfuri si normal la radacina. am descoperit o masca pe care am modificat-o eu: 1 lingurita vitamina B1, 1 lingurita vitamina B6, 1 lingurita ulei de migdale, 1 lingurita ulei de ricin, 1 lingurita ulei de cocos plus un ou. spalam parul dupa care aplicam masca si o tinem pana ne plictisim( ideal ar fii vreo ora doua), dupa care clatim si mai spalam o data cu sampon si balsam. DEMENTA TOTALA! parul zici ca e matase! succes

  • Pare interesanta reteta ta, doar ca nu inteleg la ce ar ajuta sa speli parul inainte. In general e bine sa nu agresam parul cu spalari prea dese, fiindca se usuca excesiv sau se sensibilizeaza scalpul indepartand uleiurile naturale de acolo.

 44. Mihaela says:

  Si masca asta trebuie sa o incerc:)) ! Dar am o intrebare , mastile din comert sunt bune ? Poti sa imi recomanzi cateva? :)

  • Da, cu siguranta gasesti masti bune si in comert. Eu am folosit cu mare drag masca regeneranta de la Avon din gama Planet Spa (tub negru)=> ofera luciu si hidrateaza parul, masca de par Elseve Nutri Gloss (tub roz, nu borcan). Si in general eu prefer mastile in locul balsamului de par (acesta are mai mult rolul de a lasa parul usor de pieptanat si cam atat).
   Si pe langa masti, foarte importante mai sunt si serumurile de par, folosite constant ajuta enorm parul sa arate bine. Eu nu concep sa nu folosesc dupa fiecare baie si un ulei de par sau serum. (imi place uleiul CHI, Elseve, mai nou Wella SP Luxe Oil (miroase demential si nu incarca deloc firul de par).

   • Mihaela says:

    multumesc ptr raspuns !Chiar acum o da.mi pun la Avon masca aceea si probabil o sa’mi cumpar si Elseve Nutri Glossn..suna destul de bine 😉 ! A si scuze ca trec de la un subiect la altul ajungan la masca cu ulei de masline , ou , mire, ulei de ricin si vitamina A …De cate ori pot sa o aplic? o data pe saptamana e prea mult? Scuze ptr nenumaratele intrebari :))

    • O data pe saptamana este suficient, poate chiar la 10 zile. Bine, ea nu are contraindicatii, dar eu zic ca e benefica si la o frecventa de 10 zile. Stai linistita. nu ma supar deloc, doar de asta am box-ul de comentarii. 😛

     • Produsele de la avon sunt o mare prostie… Mai ales gelurile de dus…

     • Depinde ce ai incercat, eu inca imi mentin parerea ca uleiul de par de la ei e foarte bun. 😛 Ca orice brand de pe piata, au si produse mai putin iubite/ reusite, e normal.

 45. Andreea says:

  Wow suna foarte bine , dar de cate ori poate fi aplicata aceasta masca? O data pe saptamana sau se poate de mai multe ori.
  Mersi mult si ai un par minunat :*

  • Ideal ar fi sa o aplici macar o data la 2 saptamani. Daca ai parul foarte uscat sau mici probleme cu scalpul (matreata, iritatii), ai putea sa aplici ulei de cocos chiar si inainte de fiecare spalare (macar o ora), n-o sa-ti dauneze cu nimic, din contra.
   Mersi frumos!

 46. Madalina says:

  Folosesc uleiul de cocos pentru par din luna octombrie (2013), de 1-2 ori pe saptamana. La radacina aplic o combinatie de ulei de ricin+ulei de struguri (sau macadamia, cum am chef), tot de 1-2 ori pe saptamana. Au facut minuni! Aveam scalpul foarte uscat (ma scarpinam de parca aveam paduchi, nu alta!), totusi, nu aveam matreata- uleiul de ricin mi-a hidratat scalpul. Parul, pe lungime, imi straluceste foarte frumos- mentionez ca nu e vopsit sau degradat, si nici nu intentionez sa-l vopsesc daca nu apar fire albe, am avut noroc pana acum. Oricum, cel mai cel efect a fost cresterea rapida. In octombrie l-am tuns pana putin mai jos de umeri, iar acum, dupa 5 luni, imi e pana la jumatatea spatelui, mai jos de omoplati. A crescut cam 2,5-3 cm pe luna. Ah, plus ca nu e nici un fir despicat!
  O sa le raman fidela cu siguranta.

  • Stiu ce spui, uleiurile chiar fac minuni, mai ales daca sunt folosite constant. E adevarat ca necesita putin mai mult timp pentru a le indeparta din par fata de mastile din comert, insa din punct de vedere al efectelor nici nu se compara. Hmm, ulei de macadamia nu cred ca am.

   • Mihaela says:

    Buna!! Aseara tocmai mi-am achizitionat uleiul de cocos. Si azi…dau peste tine si reteta ta minune…Abia astept sa o incerc, am parul foarte degradat pentru ca folosesc la fiecare spalare placa de par de ani de zile..si sa fiu sincera ma tund mai rar. De asemeni folosesc si serul ptr varfuri de la Wella SP Luxe Oil, dar nu e de ajuns. Am vazut ca uleiul de cocos hidrateaza f bine si m-am hotarat sa il incerc..Evident pana acum in privinta mastilor home made lenea a triumfat!! :))) Vroiam sa te intreb daca o pot face fara miere de albine si ce efect are mierea ptr par?? Multumesc frumos.

    • Dupa ce vei incerca prima oara masca de par cu ulei de cocos si-o sa vezi si efectele ei, iti spun eu ca o sa invingi si lenea. Bine, eu le-am cam neglijat, dar presimt ca o sa revin la „dieta” obisnuita de hidratare o data cu sosirea comenzii de ulei de cocos (am ales altul de data asta, tot foarte bine cotat pe iherb.com) si de abia astept sa-l pun la treaba.
     Cat despre miere, aplicata pe scalp are proprietati antibacteriene si antioxidante, hidrateaza pielea capului, ofera rezistenta firului de par, iar tinuta mai mult timp poate avea si usor efect decolorant.
     Evident ca o poti face si fara miere, insa toate ingredientele din masca asta sunt eficiente, e pacat sa nu profiti la maxim de calitatile lor. S-apoi, nu vrei sa pui tu sau nu ai momentan in casa? Fuguta si ia un borcan de miere naturala, pai se poate! 😛

     • Mihaela says:

      Bineinteles ca nu am mai avut rabdare sa achizitionez mierea..si am facut aseara masca..doar ulei cocos+ ricin+ vit. A.. Am stat vreo ora si ceva…Efectul..se vede..insa nu asa cum ma asteptam..ti-am zis..eu am parul foarte foarte degradat de la jumatatea lungimii pana la varfuri.. Era si normal ca nu va avea acelasi efect ca la tine.. Dar nu renunt.. :))) nu ma dau batuta.. :))) o voi repeta cel putin la 2 saptamani. Am inteles ca si uleiul de avocado hraneste foarte bine parul. L-am cumparat si pe acela.. :)))) Poate ne dai si noua linkul cu noul ulei de cocos pe care ti l-ai comandat. Ca presimt ca in curand voi termina borcanelul meu..si na..acum nu pot sta fara :)))

      Sa ai o zi minunata!! Pupici

     • Daca varfurile sunt despicate rau, nu rezolvi mare lucru indiferent ce masca folosesti, mai bine tunzi varfurile si apoi incepi proces de hidratare si reparare intensiva, parerea mea. 😛 Te pup si eu, Mihaela!

     • Da, si avocado e bun. Am zis ca o sa incerc chiar cu fruct, sa vad daca imi place. Uite ce ulei de cocos am luat LINK. Sper sa miroasa bineee.

     • Mihaela says:

      Pai deja am programare sapt viitoare. O sa revin cu amanunte dupa urmatoarea masca.. :)))) regret ca abia acum te-am descoperit.. dar niciodată nu e prea tarziu.. esti minunata!!! ♥♥♥♥
      Apropo..ptr hidratare intensa si regenerare..ce imi mai poti recomanda???

     • O masca de-a gata, ca sa zic asa, care mi s-a parut surprinzator de buna e cea de la Avon din gama planet spa cu caviar (tub negru). Apoi, eu acum sunt extrem de incantata de masca Satinique de la Amway (se vede si se simte ca e profesionala). Orice masca ai folosi si oricat de buna ar fi, pana la urmatoarea spalare e recomandat sa aplici si un ser de hidratare. Eu am mai multe de care sunt multumita: CHI, Wella, Steampod..

 47. Malina says:

  Mastile facute in casa sunt extraordinare…eu combin ulei de cocos, ulei de ricin, miere, vitamina A uleioasa si vitamina e si aplic pe par. Citisem undeva ca e indicat sa aplici doar la radacina, insa eu aplic si pe lungimea parului (nu cred ca are cum sa faca rau). Face minuni pentru parul meu! Mi-as dori sa imi fac timp si sa aplic masca o data pe saptamana, insa recunosc ca mai trag chiulul :d

  • Da, normal ca nu are ce rau sa iti faca, ba chiar se vor bucura foarte tare varfurile. Si eu am inceput sa fiu din ce in ce mai delasatoare..

   • Malina says:

    Am aplicat masca in weekend (vreo 3 ore am stat cu ea in par) si vreau sa spun ca toata lumea a observat o schimbare. Parul meu este cret cu fir subtire si in ultimul timp ma gandeam sa mai tai din varfuri ca pur si simplu nu se mai aseza de nicio forma. Insa masca a facut minuni si arata de parca si-ar fi revenit instanteneu. O colega ma intreba daca am fost la salon :))))sper sa-mi mentin obiceiul 😀

 48. Buna,
  Vad ca ai comandat Uleiul de cocos din alta tara. Cat a costat transportul si in cat timp a sosit?
  Multumesc !! :)

  • Andrada, transportul costa $4, iar coletul ajunge la posta locala cam in 2 saptamani (mie ultimele comenzi mi-au ajuns in aproximativ 10-12 zile calendaristice). Daca esti la prima comanda pe iherb.com si folosesti un cupon de reducere, ai $5 discount din total, deci poti considera transportul gratuit. Daca accesezi link-ul ASTA catre site, ai cuponul deja validat si ti se va scadea automat, fara sa mai introduci tu codul manual.
   Vezi ca daca greutatea produselor depaseste 1.8 kg pretul transportului n-o sa mai fie de $4, asta e singura chestie aiurea, ca trebuie sa tii cont de gramaj.

 49. Cris says:

  Buna Katynel,
  Tocmai mi-am luat uleiul de cocos si vreau sa il folosesc intr-o masca asemanatoare cu cea pe care o mentionezi in postul tau.
  Intrebarea mea este urmatoarea: Daca hidratez cu masca (scalp plus firul de par), la samponare, dupa ce stau cateva minute cu samponul in cap nu usuc excesiv ceea ce tocmai am hidratat?

  Am incercat pana acum uleiul de migdale dulci cu galbenus de ou si miere.. am stat cu maglavaisul cateva ore pe cap.. dar la clatire atata sampon am folosit, incat la final am avut senzatia unui scalp si par extrem de uscate.
  Mersi anticipat pentru parerea ta :)

  • Buna, Cris!

   Sa stii ca, in cazul meu, am observat ca indepartarea cu usurinta a uleiului din par depinde foarte mult de samponul folosit. Daca este unul care nu prea face spuma, o sa necesite sa lasi clabucul respectiv macar 1-2 minute, ca sa poata curata eficient masca de par. Eu n-am sesizat sa mi se usuce scalpul dupa actiunea asta de clatire, nici atunci cand am lasat 5 minute spuma respectiva.
   Daca folosesti de obicei sampon antimatreata, ei bine, astea mi se par mai agresive, intr-adevar, insa daca ai in casa sampoane destinate parului uscat sau cu oarece efecte de hidratare, atunci nu cred ca o sa ai probleme. Sau, daca in general ai scalpul uscat, indeparteaza cat poti din ulei printr-o singura samponare.
   Pana la urma scopul nu e acela de a face parul sa scartaie, ci de a-l lasa curat si hidratat.

   • lera says:

    BUNA! am cumparat si eu ulei de cocos si l am aplicat pe par pentru 3 ore , dar dupa spalare a ramas un miros neplacut de la ulei :(

    • Imposibil! Deci uleiul miroase incredibil, apoi intreaga combinatie e delicioasa! Nu stiu ce sa spun, incearca sa clatesti la final cu putin otet diluat in apa.

     • lera says:

      poate nu am ales un ulei potrivit ! Eu am ales un ulei sub forma lichida . Tu de care ulei folosesti?

     • Ah, am avut impresia ca ai cumparat fix uleiul asta si de aia ma miram. Daca e un ulei natural care nu mai contine nimic altceva, la temperaturi scazute se intareste si se prezinta sub forma unui unt, iar la temperaturi de peste 20 de grade (cred) se topeste si arata ca un ulei.
      Eu cumpar uleiul de cocos de pe iherb.com (LINK). Au preturi foarte bune acolo, sunt organice, naturale (depinde si de brand). Ultima oara am cumparat Jarrow Formulas.

 50. Mihaela says:

  Trebuie neaparat sa incerc masca asta :)). Mai ales ca nu mi-am mai aplicat o masca (home-made) din iarna . Dar pot achizitiona uleiul de cocos si din Romania? Sti cumva un site sau ceva? Ti-as fi recunoscatoare :).

  • Da, stiu cateva site-uri de incredere de unde poti comanda: organicbaby.ro, longeviv.ro, biobeauty.ro, biocosmetics.ro
   Cauta la fiecare in parte sa vezi ce produse si brand-uri au disponibile pentru uleiul de cocos.

 51. cristina says:

  Și eu îmi dau cu masca asta, mai pun în ea și niște panthenol. Am scăpat de mătreață complet de când am început să mă spăl cu șampon natural, de fapt cu săpun de casă :D, pe care îl fac eu. A durat vreo 2-3 luni până când m-am obișnuit cu el, dar merge. Când îmi dau cu ceva unsuros rău pe păr, mă spăl cu șampon lichid vivanatura sau ceva bio. Cosmeticele din comerț sunt foarte nocive…

  • Interesanta ideea cu panthenol, cred ca o sa incerc si eu. Ma uit sa vad de unde pot sa cumpar. Tu il iei din Plafar sau l-ai comandat online?
   Cat despre sampoanele din comert, sa stii ca sunt si varianta mai blande, ce-i drept sunt destul de putine dar sunt (spre exemplu, Garnier Ultra Doux cu aloe).

 52. Alexandra says:

  Iubesc masca asta , chiar daca o scot foarte greu din par :)) .
  Iti multumesc enorm de mult !
  Am o intrebare . Tu ce sampon folosesti ? Ai un par superb !

  • Mersi frumos!
   Sampoanele pe care le-am tot rotit in ultima vreme: Nivea Diamond Gloss, Garnier Ultra Doux- Honey, Le Petir Marseillas- cu mar verde pentru par normal. Iar recent am terminat si un Elseve Total Repair, cel cu care m-am inteles foarte bine.

   • Maria says:

    Spuneti-mi si mie, va rog, parul trebuie spalat inainte de a aplica masca cu ulei de cocos?

    • Doar daca parul este foarte incarcat cu produse de styling (spuma, fixativ, ceara), dar altfel nu consider ca este necesar.

 53. Bianca daria says:

  Wow ai un par superb!!!! Tocmai mi-am achizitionat si eu acest „ulei magic” si sunt nerabdatoare sa vad efectele si pe parul meu( sper sa fie ulele la fel de frumoase ca si la tine)

  • Multumesc, Bianca!
   Sigur se vor vedea efecte, iar daca reusesti sa te tii de aplicarea uleiului de cocos in mod constant, te asigur ca parul o sa iti multumeasca!

 54. Cristina says:

  Buna Katyna,

  De obicei nu las comentarii, doar citesc ce posteaza altii 😁 de data aceasta insa o fac pentru ca am incercat si eu aceasta masca de par si pot sa spun ca e absolut fabuloasa. Nu as fi crezut, daca nu as fi incercat! Eu am lasat la o parte mierea, mi-a fost teama ca va fi prea lipicioasa si nu voi reusi sa-mi spal parul, poate data viitoare. Uleiul de cocos este incredibil, cine nu a incercat inca aceasta masca, o recomand, parul ramane stralucitor, pe bune!👍moale si catifelat. Parul nu se incalceste, este moale, usor de pieptanat si varfurile nu sunt uscate ( a se nota ca am parul blond vopsit, deci varfurile sunt adesea uscate si despicate ) M-am simtit ca in reclamele acelea pentru par,😀😅😆 toata ziua imi venea sa-mi plimb mainile prin el. Multumesc pentru postare, ai un par intr-adevar de invidiat! Va pup si numai bine! 😗😙😘

  • Cristina,
   de fiecare data cand aflu ca a mai incercat cineva masca asta minune, ma bucur foarte tare. Eu am incredere mare in rezultatele pe care le poate obtine oricine acasa cu o investitie mica. Iar daca nu se vad diferente de la prima aplicare (desi ma indoiesc), cu siguranta in timp calitatea si conditia firului de par se imbunatatesc considerabil.
   Multumesc tare mult! Te pup!

 55. Otilia says:

  Salut, cit de des ai recomanda aplicarea ambelor masti(a 2 masca cu ulei de masline)? E posibil de alternat? Parul meu e natural, gras la radacini si foarte uscat la virfuri.Multumesc mult!!!

  • Eu zic ca daca parul nu este foarte degradat/uscat si folosesti masti de par din comert la fiecare spalare, o data la doua saptamani e suficient. Da, daca le alternezi cu atat mai bine! Uleiul de cocos aplicat pe scalp in mod constant (macar de 2 ori pe luna, dar tinut mai mult de 2 ore) cred ca poate regla productia excesiva de sebum.
   Momentan vreau sa testez o alta masca de par, una cu avocado, dar inca ma gandesc la o combinatie perfecta de ingrediente.

 56. Razvan says:

  Buna, am 29 de ani si pot spune ca am inceput de calvitie sau cel putin mi s-a rarit parul, am mai incercat masti de par „home made” ricin, galbenus de ou, vitamina A, cu rezultate satisfacatoare, dar ca si majoritatea nu am reusit sa-mi fac o rutina din asta.. Am descoperit uleiul de cocos saptamana trecuta, la insistentele prietenei mele.. m-am trezit cu el acasa si am incercat… pana acum mi se pare absolut fabulos, pot spune ca il iubesc :), parul e mult mai stralucitor si mai viguros, pana acum daca ma spalam pe cap seara, arata ok doar a doua zi, apoi in ziua urmatoare era deja plostit si se observa cat e de rar… acum vreau sa spun ca am purtat si caciula si tot arata mult mai voluminos! Desi nu l-am descoperit datorita sfaturilor tale, am intervenit pt. ca merita incercat! Felicitari pt. ca ai impartasit si altora beneficiile pe care le-ai descoperit!!

 57. Folosesc de ceva timp si eu ulei de cocos … este superb.M.am indragostit de el…
  Il folosesc si la mancare .. uneori..
  Dar dimineata e ff sanatos o lingurita mica de ulei de cocos.

 58. DIDI says:

  Buna!am auzit de f mult timp de uleiul de cocos dar am tot amanat cumpararea lui…nu stiu de ce…:)insa acum mi-am comandat de pe un site bio(driedfruits) si astept sa imi vina comanda…stiam de beneficiile lui dar cautam pe net o masca cu ulei dar si cu alte „minuni” si asa am dat de tine…parul tau arata super, abia astept sa folosesc si eu masca sa vad rezultatele…eu am mai incercat si alte masti..ulei de masline cu galbenus cu miere..cu banane…plus vit A din cand in cand dar tot nu sunt multumita de cum arata,avand in vedere k l-am vopsit de 3 ori intr-o luna jumatate plus decolorat(sunt blonda acum),am mare nevoie de o masca gen „Captain Planet”:)..adica sa imi ajute parul sa arate bine,hranit,stralucitor,sanatos…cand incep tratamentul o sa postez poza inainte si dupa folosire…

  • Hello!
   Sunt sigura ca o sa iti placa masca asta, e imposibil sa nu vezi diferente dupa ce folosesti un ulei de cocos (dar sa fie bun, de calitate)! De abia astept sa ne spui cum ti s-a parut!

 59. ELENA says:

  Buna! Eu imi prepar o data pe saptamana o masca pe care o aplic pe par cu urmatoarele componente: un galbenus de ou, 2 linguri ulei masline, o lingura ulei ricin, o lingura miere, 1-2 linguri ulei de cocos, 1-2 linguri ulei samburi de stuguri, cateva picaturi(vitamina E, A, ulei argan, ulei jojoba) Depinde ce am prin casa. Dar in general cam asta contine masca mea. o aplic pe par si stau cam o ora. Rezultatele sunt vizibile. Parul este mai sanatos, matreata dispare, nu mai cade foarte mult.

  Nu stiu daca este o combinatie ideala, dar pe mine ma ajuta.

  • Suna tare bine „reteta” mastii tale! Cu siguranta are efecte benefice aspura parului, mai ales daca esti constanta in aplicarea ei (cel putin o data pe luna).

 60. super articol si eu am scris despre experienta mea personala cu uleiul de cocos http://petals-of-joy.com/…/20/minunile-uleiului-de-cocos/

Trackbacks/Pingbacks

 1. Masca de par cu ulei de masline, miere si galbenus de ou - [...] mască foarte bună pentru hidratarea părului formată dintr-un singur ingredient: ulei de cocos. (Masca de păr cu ulei de…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *