Ian 16, 2013

Posted by in DIVERSE, Thumbnail | 8 Comments

O rochie memorabilă

 

Inspiraţie. Dorinţe. Materiale sofisticate. Şi mult talent. Cam astea sunt elementele necesare pentru a da viaţă unei piese vestimentare de excepţie, de care, la un moment dat, să fiţi sigure că avem nevoie. 

Momentele despre care vorbesc apar chiar la vârste fragede. Sau ce, voi n-aţi iubit nici un Matei pe când aveaţi 5 ani, şi nu l-aţi aşteptat nerăbdătoare la serbarea de Crăciun, purtând cea mai pufoasă rochie albă cu volane?

Apoi, nici bine nu ne-am exersat pirueta în faţa cavalerului peltic, că se şi ivesc alte noi momente de nevoi fashioniste, iar singurul gând persistent şi insistent e doar acesta: „Eu cu ce mă îmbrac?” Şi iată cum iar ne dorim o apariţie memorabilă, fie că e vorba de majorat, de sărbătorirea primului an de relaţie, prima vizită la Paris sau, de ce nu, prima plimbare în doi pe malul mării.  

Ţesături fine, croieli delicate, ţinute sofisticate- un amalgam de dorinţe. Nu vă sună cunoscut?

Completing-Your-Sketches-of-Clothes-Designs-Naturally8 

Mama, draga de ea, s-a întâlnit precoce cu astfel de episoade intense şi febrile, cele în care o imploram să-mi plămădească acea rochie rămasă captivă într-una din cărţile mele de poveşti. Şi absolut de fiecare dată reuşea sa-mi materializeze visele, ca prin magie.Ce conta că îşi sacrifica eşarfa pe care o purta când l-a cunoscut pe tata, sau voalul care le-a fost martor în Biserică, avea de împlinit un vis, de fapt… mai multe.

Când am crescut, crezând că-i moştenesc talentul şi priceperea, am încercat timid să mă împrietenesc cu acest trio formidabil: acul, aţa şi foarfeca. Doar distinsa foarfecă m-a acceptat aşa stângace, de parcă o deranja pe ea ce distrugeam. Să vă descriu o scenă memorabilă? N-o să intru în detalii, pot să dezvălui doar atât: rochia verde din mătase a mamei, niciodată n-a mai arătat la fel. :) )

S-au străduit rând pe rând, bunicile, mama, să-mi arate rostul acului, deşi niciuna dintre ele nu profesa în acest sens, dar au cedat când au văzut că până şi păpuşile îmbrăcate de mine, sunt mai triste în noile hăinuţe. Atunci am înţeles că oricât mi-aş dori să dau viaţă dorinţelor de catifea, tot nu voi avea îndemânarea necesară.
Nu-i nimic, ştiu sigur că are cine să ne asculte confesiunile vaporoase, iar rochiile creionate cu entuziasm în gândurile noastre, ne aşteaptă cuminţi pe umeraşe, să ne asiste tacit în momentele memorabile.

***
Mă duc să-mi desenez rochia din vis.  E corai, din voal de mătase, atinge pământul şi are o inimă, un decolteu în formă de inimă…

Acum vă invit şi pe voi la visare, de fapt, ştiţi ce? Ţineţi-vă gândul pentru ceea ce va urma. Cum ce? Ceva memorabil…

martha-stewart-coral-peony-bouquet

 1. Jules says:

  Îmi place rochia ta de vis! Sunt super-curioasă cum arătai în rochia cu volane. O mică prințesă, cu siguranță!

 2. Ramona J says:

  O postare pe sufletul meu, inca bantuit de neimplinirea poftelor vestimentare. :) Nu cred ca iubesc ceva mai mult decat sa imi fac haine (si sa cumpar, dar nu-i tata Bill Gates). Nu stiu sa croiesc si le fac cu aproximatie, ma incapatanez sa nu ma ocup serios de asta si sa pun mana pe niste carti si tipare. De regula am nevoie sa le finiseze croitoreasa, caci abia am invatat sa trag la masina si nu trag drept, si desi pretul e aproape ca atunci cand le face ea parca satisfactia e mult mai mare cand ma gandesc ca e aproape “opera” mea. :)
  Rochia de vis….am sute de asemenea vise, insa sunt constienta ca fix asta vor ramane momentan pentru ca cine s-ar pricepe sa le realizeze intocmai m-ar atinge grav in portofel. Asa ca trebuie sa-mi minimalizez doleantele, si sa ma multumesc cu linii simple. Probabil acum as zice ca the one trebuie sa fie neaparat rosie, din chiffon si/sau dantela. Lunga.
  Daca mi-as permite croitorasul cel viteaz si iscusit, cred ca as opta pentru http://www.eurweb.com/wp-content/uploads/2011/02/halle-berry.jpg sau http://2.bp.blogspot.com/_nqesDblDlCI/TOQFABRviDI/AAAAAAAAIbI/ylCT4PcHmyE/s1600/blue-elie-saab-dress_400.jpg sau http://m6.paperblog.com/i/41/417170/elie-saab-haute-couture-2012-2013-L-6lYgXJ.jpeg

  • Esti cu adevarat pasionata, bag de seama!
   Cred ca, oficial, m-am razgandit. :) ) Mi-a ramas gandul la cea de-a doua poza pe care mi-ai aratat-o! E absolut superba, desi, tot pe corai cred ca mi-as dori-o. :P Sau poate ivory :D
   Te invidiez pentru rabdare si pentru pasiunea pe care o ai, sunt convinsa ca satisfactia e uriasa!

 3. Ana-Maria Gaspar says:

  Frumos vis.Cred ca asta-i unul din putinele lucruri pe care nu ni le poate lua nimeni.Superba rochia ta.Sper sa se si materializeze.

  • Ma si imaginez imbracata in rochia de care zic. In mod sigur i-as acorda si o sesiune foto de toata frumusetea. Eh, pana atunci, e mai la indemana visarea. :P

 4. Acsinte Lorena Isabela says:

  O postare tare buna! Imi amintesc si eu de visele mele si de atunci cand incercam sa fiu si eu cineva pe o coala alba de desen :D

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>